Un roman in varsta de 24 de ani a fost dat disparut, ieri, in urma prabusirii unui imobil de cinci etaje din centrul orasului Palencia, situat in nord-vestul Spaniei. Pana in prezent, bilantul este de sapte morti, opt raniti si doua persoane disparu
Un roman in varsta de 24 de ani a fost dat disparut, ieri, in urma prabusirii unui imobil de cinci etaje din centrul orasului Palencia, situat in nord-vestul Spaniei. Pana in prezent, bilantul este de sapte morti, opt raniti si doua persoane disparute. Echipele de salvare au continuat cautarile printre ruinele cladirii, ieri, cu ajutorul cainilor specializati pentru descoperirea eventualilor supravietuitori.

O puternica explozie s-a produs marti dimineata, in jurul orei 6.00, intr-un imobil cu cinci etaje din localitatea Palencia. In urma deflargatiei produse de o scurgere de gaze, imobilul, care avea in total zece apartamente si era vechi de 30 de ani, a fost complet distrus, iar alte cateva cladiri invecinate au fost avariate. Sapte persoane au fost gasite moarte sub daramaturi, dintre care 6 femei cu varste cuprinse intre 20 si 91 de ani si un barbat de 57 de ani. Alte opt persoane au fost ranite usor si o fetita de sase ani aflata in stare grava a fost transportata cu un elicopter la un spital din Salamanca.

Sotia romånului a supravietuit
Pompierii si echipele de protectie civila au cautat pe tot parcursul zilei de ieri, eventuali supravietuitori, cu ajutorul cainilor specializati.

Pana in prezent, doar doua persoane au fost date disparute. Este vorba de un muncitor emigrant roman si de o femeie spaniola in varsta de 88 de ani, pe nume Petra.



Potrivit presei spaniole, tanarul roman se numeste Eduard, are 24 de ani si este casatorit cu o columbianca. El se afla in Spania de doi ani si jumatate, lucreaza in constructii si locuia cu chirie, impreuna cu sotia sa, intr-un apartament din imobilul prabusit. Iuliana Herrera, sotia tanarului disparut, a declarat: “M-am trezit intre daramaturi, nu am auzit nici o explozie.” Aceasta a precizat ca nu stie nimic despre sotul ei deoarece dormeau in camere separate. Tanara a fost spitalizata in urma ranilor suferite. Fratii lui Eduard, care traiesc si ei in Spania, au primit imediat asistenta psihologica din partea specialistilor spanioli.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.