Actionarii companiei UAMT SA Oradea, fosta Intreprindere de subansamble si piese pentru mijloace de transport, au renuntat la dividende pentru anul trecut, profitul ramas dupa constituirea rezervelor legale urmand sa fie repartizat pentru rezervele f
Actionarii companiei UAMT SA Oradea, fosta Intreprindere de subansamble si piese pentru mijloace de transport, au renuntat la dividende pentru anul trecut, profitul ramas dupa constituirea rezervelor legale urmand sa fie repartizat pentru rezervele firmei, informeaza un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti. Compania a incheiat anul 2006 cu un profit net de 143.617 lei, in scadere cu 5,4% fata de profitul dupa impozitare de 151.906 lei, afisat la sfarsitul anului 2005.
Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 94,49 milioane lei la finele lui 2006, in crestere cu 7,3% fata de anul anterior, cand a realizat 88 milioane lei.
Compania a bugetat pentru acest an afaceri in scadere cu 20%, la 76,2 milioane de lei, insa estimeaza ca va obtine un profit net de 420.000 de lei, de aproape trei ori mai mare decat cel din 2006. UAMT estimeaza pentru 2007 venituri totale de 76,5 milioane de lei, in scadere cu 27,2%, si cheltuieli totale de 76 milioane de lei, cu 20% mai mici decit cele de anul trecut.
Compania are un capital social de 11,28 milioane lei si este listata la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria II.
Principalul actionar al companiei este asociatia "PAS-UAMT", cu o detinere de 55,89%. Ultima cotatie a fost de 0,58 lei pe actiune, in sedinta din 26 aprilie, ceea ce arata o capitalizare de 14,54 milioane lei. UAMT Oradea are ca obiect principal de activitate productia si comercializarea pieselor si subansamblelor pentru mijloace de transport, a pieselor turnate din aliaje neferoase, a pieselor injectate din material plastic si cauciuc, a executiei de instalatii, utilaje, echipamente tehnologice si a bunurilor de larg consum. Principalii clienti ai firmei sunt companiile Automobile Dacia Groupe Renault si Daewoo Automobile Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.