Fondul britanic de investitii imobiliare North Real Estate Opportunities Fund (NRE) va achizitiona in perioada urmatoare trei parcuri de retail din Romania, pentru care investitia necesara dezvoltarii depaseste 250 de milioane de euro.
"Am ide
Fondul britanic de investitii imobiliare North Real Estate Opportunities Fund (NRE) va achizitiona in perioada urmatoare trei parcuri de retail din Romania, pentru care investitia necesara dezvoltarii depaseste 250 de milioane de euro.
"Am identificat deja mai multe proiecte in regiune, incluzand trei parcuri de retail in Romania pentru care au fost deja semnate acorduri, cu o valoare a investitiei care depaseste 250 de milioane de euro. In plus, avem in vedere achizitia de locatii pentru dezvoltarea de proiecte in Romania si Ucraina a caror valoare este de peste 100 de milioane de euro", se arata in raportul anual al fondului. NRE a intrat pe piata romaneasca in luna noiembrie a anului trecut prin achizitia centrului comercial European Retail Park Sibiu, dezvoltat de compania BelRom, pentru circa 84 de milioane de euro. European Retail Park a fost inaugurat pe 17 noiembrie si gazduieste magazine precum Real, Baumax si Media Galaxy. De asemenea, centrul comercial include un mall cu o suprafata de 10.000 de metri patrati. "Valoarea de piata a centrului comercial European Retail Park Sibiu a crescut, potrivit evaluarilor realizate de compania de servicii imobiliare Jones Lang LaSalle, de la 82,7 milioane de euro, la data achizitiei, la 95,8 milioane de euro. Valorile nu includ costurile de achizitie", se arata in raport. Complexul comercial avea, la momentul achizitiei, o suprafata de 47.000 de metri patrati. "De la achizitia proiectului am lansat cateva initiative de management incluzand extinderea complexului comercial cu inca 6.000 de metri patrati. De asemenea, NRE va dezvolta inca 5.000 de metri patrati de spatii destinate unor cinematografe de tip multiplex si pentru o sala de bowling ca urmare a interesului aratat de un operator international important. Peste 96% din spatiul centrului comercial a fost inchiriat deja", se precizeaza in raport. Un alt proiect al NRE in Romania este Suceava Shopping City, a carui constructie a fost initiata in luna noiembrie 2006. Fondul a achizitionat o fosta fabrica de mobila, care va fi demolata si pe terenul careia va fi construit un complex cu o suprafata de 50.000 de metri patrati. Finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru primavara anului 2008 si va reprezenta o investitie de 66 milioane de euro. Printre chiriasii centrului comercial se numara Carrefour si Mobexpert. Centrul comercial va cuprinde un magazin de produse electronice si electrocasnice, precum si un magazin de tip "do-it-yourself" si va avea, de asemenea, 12.000 de metri patrati de galerii comerciale, cu peste 80 de magazine. NRE, inregistrat in Guernsey, a fost lansat in luna august a anului trecut, cu un capital de 100 de milioane de euro, fiind administrat de compania North Asset Management, cu birouri in Londra si Bucuresti. Valoarea activelor imobiliare ale fondului a fost estimata la sfarsitul lunii ianuarie 2007 la 106,1 milioane de euro. Tarile tinta ale NRE sunt Romania, Bulgaria, Moldova si Ucraina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.