Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va trimite comisarului european Laszlo Kovacs, in aceasta saptamana, o informare referitoare la decizia Guvernului de la Bucuresti de a respecta cerintele CE pentru aplicarea taxei auto, formula noua de calcu
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va trimite comisarului european Laszlo Kovacs, in aceasta saptamana, o informare referitoare la decizia Guvernului de la Bucuresti de a respecta cerintele CE pentru aplicarea taxei auto, formula noua de calcul a taxei urmand a fi stabilita impreuna cu expertii europeni.

„Scrisoarea catre Kovacs este pur protocolara si nu contine noua formula de calcul a taxei. Este doar o informare prin care il anuntam ca Guvernul a decis sa ia in considerare cerintele Comisiei Europene (CE), adica valoarea taxei va fi descrescatoare de la masinile noi la cele vechi. Abia dupa discutiile cu Kovacs, expertii europeni impreuna cu cei romani vor stabili noua formula de calcul“, au declarat, ieri, surse din minister, citate de NewsIn.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, saptamana trecuta, ca va avea o discutie oficiala cu Laszlo Kovacs, comisarul pentru impozite si Uniune Vamala. Vosganian a prezentat, saptamana trecuta, noua varianta a taxei de inmatriculare auto, care va respecta una dintre cele doua cerin te ale CE, respectiv nivelul taxei sa nu depaseasca valoarea reziduala a autoturismului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.