Lipsa de la tranzactionare a multora dintre emitentii ale caror titluri sunt tranzactionate ca active suport in piata la termen la termen de la Sibiu a redus considerabil numarul contractelor realizate. Pe piata raportului euro/leu cu scadenta la jum
Lipsa de la tranzactionare a multora dintre emitentii ale caror titluri sunt tranzactionate ca active suport in piata la termen la termen de la Sibiu a redus considerabil numarul contractelor realizate. Pe piata raportului euro/leu cu scadenta la jumatatea anului tranzactiile au fost realizate la 3,33 lei, in scadere cu un ban fata de ultima sedinta din aprilie. Preturile de cotare pentru septembrie au urcat cu 2,25 bani la 3,4 lei, in timp ce pentru decembrie si martie viitor au stagnat la 3,4325 lei, respectiv 3,455 lei. Cele mai tranzactionate derivate au fost cele pe SIF 3, preturile inregistrand cresteri semnificative, fiind atinse noi maxime istorice. "Hotararea actionarilor SIF 3 care au aprobat majorarea capitalului social prin acordarea de actiuni gratuite a impulsionat puternic activitatea si pe derivatele pe aceste titluri iar cresterea consistenta a pretului din piata la vedere a fost receptionata ca atare si pe bursa derivatelor", a declarat un broker sibian. Astfel, pentru luna viitoare tranzactiile au fost realizate la 4,035 - 4,105 lei, in opinia vanzatorilor de optiuni Put pragurile de rezistenta situandu-se la 3,7 lei, 3,65 lei si 3,41 lei. Pentru septembrie preturile au fluctuat intre 4,1035 si 4,3 lei, pretul de inchidere fiind reprezentat de nivelul maxim, iar cumparatorii de optiuni Put mizand pe scaderea sub pragul de 3,395 lei. Pentru sfarsitul anului SIF 3 au fluctuat intre 4,201 si 4,35 lei. Derivatele pe titlurile TLV au fost tranzactionate pentru iunie la 1,1114 - 1,124 lei, scadenta pentru care cumparatorii de optiuni Call continua sa spere intr-o crestere peste pragul de 1,2 lei. Pentru septembrie preturile au urcat de la 1,156 la 1,18 lei. Au mai fost realizate tranzactii pe derivatele avand drept suport titlurile SNP, preturile pentru jumatatea anului fiind cuprinse intre 0,54 si 0,55 lei, pentru septembrie contractele fiind incheiate la 0,54 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.