Cazul tinerei italience ucise de o imigranta romanca a declansat o ampla dezbatere antiimigratie la Roma. Partidele de dreapta nu au pierdut ocazia de a folosi tragedia pentru a combate noua lege a imigratiei, care urmeaza sa fie votata de Parlament
Cazul tinerei italience ucise de o imigranta romanca a declansat o ampla dezbatere antiimigratie la Roma. Partidele de dreapta nu au pierdut ocazia de a folosi tragedia pentru a combate noua lege a imigratiei, care urmeaza sa fie votata de Parlament. Primaria din Roma a declarat ieri zi de doliu in memoria tinerei Vanessa Russo. Aceasta a murit vinerea trecuta, dupa ce a fost intepata cu o umbrela in ochi de romanca Doina Matei, intr-o disputa care a avut loc intr-o statie de metrou din Roma.

Partidul de extrema dreapta Liga Nordului a acuzat guvernul italian de „responsabilitate morala si politica pentru tragedia“ mortii Vanessei Russo, ucisa de o imigranta romanca, regretand ca Executivul „nu a pus capat fluxului de romani“ in Italia, relateaza ANSA. „In ultimii zece ani, acesti est-europeni care au o reputatie de betivi violenti, ucigasi si exploatatori ai femeilor si copiilor, au intrat in tara noastra si au comis crime“, a declarat senatorul Piergiorgio Stiffoni, membru al acestei formatiuni. O alta formatiune de dreapta - Alianta Nationala - a cerut limitarea numarului de imigranti care se pot stabili in marile orase si o lege a imigratiei mai severa. In replica, Paolo Ferrero, ministrul italian al solidaritatii sociale, a declarat ca „masurile antiimigratie urgente nu au nici o legatura cu cazul Russo, dat fiind ca cele doua persoane arestate sunt romance, deci cetateni europeni“. Doina Matei primise in 2006 un ordin de expulzare, dar dupa intrarea Romaniei in UE, acesta nu a mai putut fi aplicat.

Ferrero este alaturi de ministrul de interne Giuliano Amato, initiatorul proiectului privind noua lege a imigratiei, adoptat saptamana de Guvernul italian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.