Pentru mine nu exista in momentul de fata un procent pentru cat de pregatita este Romania sa adere la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Voi, aici, in Romania trebuie sa fiti optimisti, dar si realisti in acelasi timp. Abia in aprilie-mai 2006 vom
Pentru mine nu exista in momentul de fata un procent pentru cat de pregatita este Romania sa adere la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Voi, aici, in Romania trebuie sa fiti optimisti, dar si realisti in acelasi timp. Abia in aprilie-mai 2006 vom putea spune daca Romania va adera in 2007, chiar daca pana in momentul aderarii vor mai fi multe de facut. La fel de important este sa lucrati impreuna cu autoritatile pentru ca in luna mai, anul viitor, sa putem spune da, Romania va putea adera. (...) Jumatate din agricultura este la limita subzistentei. Nu putem vorbi in Romania si nicaieri in lume de o agricultura competitiva in momentul in care aceasta se face pe suprafete mici. De aceea, trebuie create acele ferme de familie in care sa fie comasate minimum 20-40 de hectare de teren pentru a putea vorbi de o agricultura competitiva. Apoi, proprietarii terenurilor trebuie sa gaseasca o forma de asociere pentru a putea atinge anumite performante. Nu lipsit de importanta este faptul ca fermierii trebuie sa fie dinamici, astfel incat sa asigure un viitor prosper pentru populatia din zona rurala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.