Pe fondul nemultumirilor exprimate de romanii din strainatate, care s-au plans ca nu sunt suficiente sectii de votare pentru referendumul din 19 mai privind demiterea presedintelui, Adrian Cioroianu, ministrul de externe, s-a declarat, ieri, convins
Pe fondul nemultumirilor exprimate de romanii din strainatate, care s-au plans ca nu sunt suficiente sectii de votare pentru referendumul din 19 mai privind demiterea presedintelui, Adrian Cioroianu, ministrul de externe, s-a declarat, ieri, convins ca votul va decurge normal. “Am cerut situatia sectiilor de votare din strainatate, situatia amplasamentelor acestora si a numarului estimativ de alegatori care se asteapta. Lista finala cu sectiile de votare va fi afisata maine (n.r - astazi) pe site-ul institutiei”, a mai spus Adrian Cioroianu. Seful diplomatiei de la Bucuresti a precizat ca in acest moment nu cunoaste “situatia exacta a numarului romanilor cu drept de vot aflati in strainatate”. “Este putin probabil ca vreuna dintre solutiile MAE sa multumeasca pe deplin pe cineva”, a declarat Cioroianu, respingand acuzatiile PD cu privire la organizarea defectuoasa a sectiilor de votare pentru romanii din strainatate. “Votul prin corespondenta trebuia sa fie de mult o prioritate”, a mai afirmat Cioroianu. In acest context, romanii din Franta au anuntat ca vor organiza, sambata, in Piata Trocadero, in fata Turnului Eiffel, o noua manifestatie pentru a atrage atentia autoritatilor de la Bucuresti asupra ingradirii accesului la urne pentru referendumul din 19 mai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.