Presedintele suspendat prinde la popor mai bine decit presedintele-jucator.

Traian Basescu ar putea totusi sa-i ierte pe cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa din functie. Motivul: a reinceput sa creasca in sondaje. Intr-o singura luna, Basescu a cistigat 8 procente, ajungind la 49% in topul increderii romanilor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IMAS in perioada 14-22 aprilie. Practic, presedintele suspendat revine in aprilie pe un trend crescator in sondaje, dupa ce din ianuarie si pina in martie el pierduse nu mai putin de 17 procente, de la 58 la 41%.

Gigi Becali continua sa ocupe pozitia secunda a podiumului increderii romanilor. Patronul Stelei pierde insa trei procente si coboara la 36%. Nici Mircea Geoana nu s-a descurcat mai bine. Liderul PSD scade si el pina la 22 de procente, cu doua mai putin fata de luna precedenta. Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, Basescu ar obtine 42% din sufragii, urmat de Becali, cu 14%, iar pe locul trei s-ar clasa Geoana, cu 6%.

Traian Basescu nu este singurul cistigator al ultimelor doua luni. Partidul Democrat se afla in aceeasi postura. Democratii ar obtine cu 6 procente mai multe voturi fata de luna februarie - 32%, in timp ce PNL pierde trei procente in acelasi interval de timp, coborind pina la 15%. De semnalat ca, insumate, cele doua partide ar inregistra 47%, cu 8 procente mai mult fata de luna martie. Cu precizarea ca atunci intrebarea din chestionar nu masura cele doua partide separat. In acelasi timp, 22% dintre romani sint indecisi sau nu voteaza.

PSD si PNG ies in pierdere Cu exceptia PD, nici un partid nu reuseste sa adune mai multi potentiali alegatori. PSD a pierdut in ultima luna 3 procente, ajungind la 17%. PNG scade si el cu patru procente - 14%, in timp ce PRM coboara cu doar un procent - 8%. Sondajul a fost realizat in perioada 14-22 aprilie 2007, pe un esantion reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, si are o marja de eroare de +- 2,57%.