Cel mai mare lant de farmacii din Marea Britanie, Alliance Boots Plc., a raportat o majorare cu 7,4% a profitului operational inregistrat in anul fiscal 2006-2007, precizand ca se asteapta la rezultate asemanatoare si in anul fiscal current. Profitul
Cel mai mare lant de farmacii din Marea Britanie, Alliance Boots Plc., a raportat o majorare cu 7,4% a profitului operational inregistrat in anul fiscal 2006-2007, precizand ca se asteapta la rezultate asemanatoare si in anul fiscal current. Profitul operational a crescut pana la 641 milioane lire sterline (1,3 miliarde dolari) in anul fiscal 2006-2007, ce a luat sfarsit in luna martie, depasind estimarile analistilor care mizasera pe un profit operational de 615-640 milioane lire sterline. Grupul Alliance Boots, creat dupa fuziunea lantului de farmacii Boots cu grupul de retail de produse farmaceutice Alliance Unichem in iulie 2006, a cazut de acord in aprilie sa fie preluat de fondul privat de investitii Kohlberg Kravis Roberts si de principalul actionar al firmei (ce ocupa si functia de presedinte adjunct), Stefano Pessina, pentru suma de 11,1 miliarde euro.
"Am reusit sa beneficiem de un rezultat financiar foarte bun in timp ce am finalizat una dintre cele mai mari fuziuni efectuate in Marea Britanie", a declarat directorul executiv al Alliance Boots, Richard Baker. Grupul KKR a invins rivalul Terra Firma in lupta pentru preluarea Alliance Boots, platind 1.139 pence pe actiune, aceasta tranzactie fiind prima preluare de catre un fond de investitii a unei companii listate in indexul britanic FTSE 100. Alliance Boots detine peste 3.000 de magazine de desfacere, inclusiv 2600 de farmacii in Marea Britanie, precum si 380 de centre de distributie in Europa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.