32% din tinerii care frecventeaza mediul online au fost contactati de persoane complet necunoscute. 23% dintre acestia sustin ca au fost speriati sau s-au simtit inconfortabil din cauza unei astfel de abordari.  Procentul interactiunilor cu
32% din tinerii care frecventeaza mediul online au fost contactati de persoane complet necunoscute. 23% dintre acestia sustin ca au fost speriati sau s-au simtit inconfortabil din cauza unei astfel de abordari.  Procentul interactiunilor cu necunoscuti este mai mare in cazul tinerilor care acceseaza paginile de socializare: 43%. Nu mai putin de 17% dintre tinerii "online" au prieteni in acest mediu, pe care nu i-au cunoscut niciodata in persoana. Pe site-urile de socializare aceste cazuri sunt mai frecvente, ajungand chiar la 31%. Un studiu realizat de compania americana Pew Internet& American Life Project arata ca 46% din tinerii care au un profil online ce poate fi accesat de oricine ofera uneori informatii false in propriile caracterizari, atat din ratiuni de securitate, dar si din amuzament. 49% dintre utilizatorii site-urilor de socializare declara ca folosesc acest tip de instrument pentru a intalni prieteni noi.  Fetele si baietii se raporteaza diferit la problematica securitatii in mediul virtual. Este mai probabil, de exemplu, ca o fata sa fi postat online o fotografie de-a ei sau de-a prietenilor ei, in timp ce in cazul baietilor apare mai frecvent postat numarul de telefon, numele de familie sau orasul in care locuiesc. Fetele sunt mult mai reticente in dezvaluirea informatiilor care au legatura cu domiciliul. Baietii sunt cei care posteaza mai multe informatii false in profilurile lor decat fetele.  PROTECTIE. In ceea ce ii priveste pe parinti, majoritatea considera ca internetul este un lucru bun pentru copiii lor. 53% dintre respondentii sondajului au declarat ca au instalat software de filtrare pe computerele folosite de cei tineri acasa, in timp ce 45% dintre parinti au instalate programe de monitorizare a activitatii online a copiilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.