Termoelectrica urmareste infiintarea unei societati mixte, cu ajutorul investitorilor privati, pentru construirea de noi capacitati de producere a energiei electrice cu un grad redus de poluare in cadrul Centralei Termoelectrice Doicesti, potrivit da
Termoelectrica urmareste infiintarea unei societati mixte, cu ajutorul investitorilor privati, pentru construirea de noi capacitati de producere a energiei electrice cu un grad redus de poluare in cadrul Centralei Termoelectrice Doicesti, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn. In cadrul noii societati mixte, Termoelectrica ar urma sa participe la capitalul social cu activele existente, care vor fi evaluate de o companie neutra, aleasa de comun acord. Investitorii selectati vor participa cu un aport de capital "in lichiditati", care va asigura finantarea integrala sau partiala a noii investitii. La procesul de selectie pot participa companii cu experienta in exploatarea centralelor termoelectrice, in distributia si furnizarea energiei electrice, precum si in realizarea, dezvoltarea si finantarea de obiective energetice noi. Caietul de sarcini a putut fi achizitionat pana la 20 aprilie, urmand ca investitorii interesati sa depuna documentatia de precalificare pana la data de 10 mai. Lista investitorilor precalificati va fi comunicata in cel mult 10 zile lucratoare de la depunerea primelor oferte.
La mijlocul lunii martie, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara, intr-un interviu acordat agentiei NewsIn, ca Termoelectrica trebuie restructurata, si nu inchisa, pentru ca livrarile sale de electricitate sunt foarte importante pentru securitatea sistemului energetic. "Sunt doua solutii pentru restructurarea Termoelectrica. Prima reprezinta o asociere intre Termoelectrica si Hidroelectrica.
Termoelectrica ar trebui sa fie o filiala a Hidroelectrica, iar Hidroelectrica sa cumpere energia produsa de Termoelectrica si sa o vanda impreuna cu electricitatea produsa de ea. In a doua formula, se propune ca termocentralele viabile din Termoelectrica sa se desprinda de societatea-mama", a spus Vosganian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.