Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul in care premierul Tariceanu era acuzat ca i-a cerut presedintelui Basescu sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu. Si Elena Udrea a primit NUP in urma acuzatiilor ca a facut publica ace
Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul in care premierul Tariceanu era acuzat ca i-a cerut presedintelui Basescu sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu. Si Elena Udrea a primit NUP in urma acuzatiilor ca a facut publica aceasta informatie.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu si fostul consilier prezidential Elena Udrea au primit cate un NUP din partea procurorilor Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica. Impotriva lui Tariceanu, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe Ioan Talpes a depus, in luna ianuarie, o plangere penala, acuzandu-l pe acesta ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa intervina in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu in dosarul „Rompetrol“. Tot in ianuarie, un detinut din Penitenciarul Botosani, condamnat pentru tentativa de omor, a sesizat la randul sau Parchetul General, depunand o plangere penala impotriva fostului consilier de la Cotroceni, Elena Udrea, pentru ca ar fi divulgat unele informatii care nu sunt destinate publicului.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetul ui de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile in dosarul privindu-i pe primul-ministtu Calin Popescu Tariceanu si pe fostul consilier prezidential Elena Udrea. Ambii au primit neinceperea urmaririi penale impotriva acuzatiilor fostului sef al Serviciului de Informatii Externe, Ioan Talpes, respectiv ale unui anume Dinu Marius Tomasciuc, aflat in penitenciarul din Botosani. Acuzatiile au constituit asa-numitul dosar “Biletelul”.

Interventie la Basescu
Pe 22 ianuarie, Ioan Talpes, in calitate de presedinte al Uniunii Populare Social-Crestine, a sesizat Parchetul General, cerand efectuarea de cercetari impotriva primului ministru Calin Popescu Tariceanu, pe care l-a acuzat de faptul ca i-a transmis un biletel presedintelui Romaniei, Traian Basescu, prin care ii solicita acestuia sa intervina pe langa procurorii Parchetului General care instrumentau dosarul Rompetrol, in care este cercetat omul de afaceri Dinu Patriciu.

In acest context, fostul sef SIE si fostul consilier al presedintelui Ion Iliescu a punctat patru martori care ar trebui audiati in aceasta cauza. Acestia sunt Traian Basescu, fostul ministru al justitiei Monica Macovei, fostul procuror general Ilie Botos si fosta consiliera prezidentiala Elena Udrea. “Din actele premergatoare rezulta ca inscrisul intocmit de Calin Popescu-Tariceanu nu a fost urmat de nici un fel de solicitari care sa conduca la ideea ca prin transmiterea acestuia s-ar fi urmarit favorizarea numitului Dinu Patriciu (presedintele Rompetrol SA)”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

'Tariceanu>>, conexat cu 'Udrea>>
Si fosta consiliera a lui Traian Basescu, Elena Udrea, a primit NUP in acelasi dosar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.