Premierul Tariceanu profita de actualul context politic pentru a-si crea imaginea unui sef al executivului preocupat exclusiv de interesul tarii. "Dupa cum ati vazut, in ultimele zile, Traian Basescu le-a cerut romanilor sa ii rezolve probleme politi
Premierul Tariceanu profita de actualul context politic pentru a-si crea imaginea unui sef al executivului preocupat exclusiv de interesul tarii. "Dupa cum ati vazut, in ultimele zile, Traian Basescu le-a cerut romanilor sa ii rezolve probleme politice. Eu am avut un alt program, alta agenda. Am fost, de exemplu, la Chiajna, pentru a-i asculta pe romani despre problemele pe care le au. Am discutat cu conducerea Ministerului Agriculturii despre problemele pe care trebuie sa le rezolvam", a declarat primul ministru luni seara, la finalul primei intalniri avute la Cotroceni cu Nicolae Vacaroiu.
De altfel, Tariceanu s-a grabit sa paseze intreaga responsabilitate a conflictului de pana acum, dintre Palate, pe seama lui Traian Basescu.
"Cred ca, dupa luni si luni de zile in care am vazut un presedinte in conflict cu toate celelalte institutii ale statului, in lunile urmatoare, romanii vor vedea ca poate sa existe o relatie de colaborare corecta, in interesul bunei functionari a institutiilor statului si spre binele cetatenilor", a declarat premierul liberal.
La inceputul mandatului sau, in decembrie 2004, primul ministru se declara la fel de incantat de colaborarea cu seful statului. Unul dintre pilonii pe care se bazeaza Guvernul pe care il voi conduce este "o colaborare de exceptie cu presedintele tarii", declara premierul Tariceanu in decembrie 2004. "Presedintele-jucator va fi un partener al Guvernului pe care il voi conduce", afirma, la momentul respectiv, primul ministru. Acum insa situatia este alta. Actorii sunt putin schimbati: Adrian Nastase (PSD) a fost inlocuit cu Bogdan Olteanu (PNL), in locul lui Traian Basescu este Nicolae Vacaroiu (PSD), acesta din urma fiind suplinit de Ioan Taracila (PSD). Cu usurinta se poate observa ca, in tot acest timp, doua nume au ramas intre primii patru oameni in stat: Tariceanu si Vacaroiu.
"Avem nevoie de un Presedinte care sa nu dezbine, ci care sa uneasca. Avem nevoie de un Presedinte al tuturor romanilor. Cu un astfel de mesaj politic, ma indoiesc ca Traian Basescu poate sa redevina un presedinte al tuturor romanilor", este mesajul pe care Tariceanu il transmite in aceste zile electoratului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.