Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni seara, la Cotroceni, dupa intalnirea cu presedintele interimar Nicolae Vacaroiu, ca Traian Basescu, prin declaratiile din ultimele zile, le cere romanilor sa ii rezolve problemele politice si ii dezb
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni seara, la Cotroceni, dupa intalnirea cu presedintele interimar Nicolae Vacaroiu, ca Traian Basescu, prin declaratiile din ultimele zile, le cere romanilor sa ii rezolve problemele politice si ii dezbina, impartindu-i in doua categorii.
Premierul si-a exprimat inca de la inceput convingerea ca modul in care va colabora cu presedintele interimar se va constitui intr-un exemplu de cooperare intre institutii, spre deosebire de cea cu Traian Basescu. "As vrea sa va exprim speranta, as putea spune convingerea, ca vom avea o relatie institutionala corecta si eficienta. Cred ca dupa luni si luni in care am vazut un presedinte in conflict cu toate celelalte institutii ale statului, in lunile ce vor urma, romanii vor vedea ca poate exista o relatie de colaborare corecta in interesul institutiilor si spre binele cetatenilor", a spus premierul, in cadrul declaratiei comune cu Vacaroiu.
Reiterandu-si dezaprobarea fata de natura conflictuala a presedintelui suspendat, Tariceanu s-a lansat intr-o- critica acerba a ultimelor declaratii si actiuni ale acestuia. "Dupa cum ati vazut, in ultimele zile Traian Basescu a fost la Sibiu, la Brasov, la Bucuresti, pentru a vorbi romanilor despre problemele sale politice si practic le-a cerut romanilor sa ii rezolve propriile probleme", a remarcat premierul, adaugand ca el a avut o alta agenda, constructiva.
"Eu am avut un alt program, o alta agenda. Eu am fost de exemplu la Chiajna pentru a a asculta problemele romanilor, am discutat cu conducerea Ministerului Agriculturii sa vedem ce se poate rezolva", a explicat el. Premierul si-a indreptat criticile asupra mesajului de duminica al lui Traian Basescu, acuzandu-l ca dezbina societatea.
"Discursul de duminica din Piata Constitutiei a urmarit mai degraba sa dezbine clasa politica si sa imparta romanii in doua categorii: cei ce il sussin pe Traian Basescu si cei ce nu il sustin. Ieri am aflat un lucru foarte interesant. Daca nu il sprijina pe Traian Basescu, partide cum ar fi UDMR, PSD, PNL sau altele, ii sprijina pe corupti. Deci, daca nu-l sprijini pe Traian Basescu, sprijini pe corupti", a fost interpretarea data de Tariceanu discursului lui Basescu.
Premierul si-a exprimat chiar convingerea ca presedintele suspendat nu are sanse sa revina in fruntea Romaniei daca va continua in aceasta linie.
"Este un mod de a dezbina in loc de a uni care mi se pare extrem de regratabil, dar in final mai mult decat regretabil, elementul ce face rau societatii romane. Avem nevoie de un presedinte care sa uneasca, nu sa dezbine. Ma indoiesc ca in aceste conditii Traian Basescu poate sa redevina presedinte al tuturor romanilor", a conchis premierul.
Presedintele suspendat a spus in mai multe randuri ca "a deranjat grupul celor 322 de parlamentari" si oligarhia in general prin "greseala" de a critica grupurile de interese favorizate de guvernanti si de a promova interesele celor multi, pe care i-a denumit pe parcursul discursului "poporul roman" sau "romanii" care l-au mandatat presedinte. Basescu si-a inceput discursul de duminica cu parabola Sfantului Gheorghe, care este celebrat la 23 aprilie - "Oare avem de invins un balaur? Eu cred ca da. Este acea parte a statului, instaurat in timpul tranzitiei, care nu intelege ca a venit timpul ca Romania sa devina un stat modern", a spus Basescu in aplauzele multimii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.