Stresul provocat de concediere poate provoca slabirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu citat de Reuters. Gasirea unui nou loc de munca permite insa refacerea componentei naturale de aparare. Numeroase studii au evidentiat in timp faptul ca s

Stresul provocat de concediere poate provoca slabirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu citat de Reuters. Gasirea unui nou loc de munca permite insa refacerea componentei naturale de aparare. Numeroase studii au evidentiat in timp faptul ca stresul afecteaza sistemul imunitar, crescand riscul producerii unor infectii sau boli. Dar putine lucruri se cunosc despre ceea ce se intampla cu sistemul imunitar in momentul in care stresul scade in intensitate.

Mai multi cercetatori din cadrul Universitatii din California au facut un studiu ce a presupus monitorizarea timp de patru luni a 100 de angajati si a 100 de persoane fara loc de munca, adulti, cu varste cuprinse intre 29 si 45 de ani. S-a incercat compararea subiectilor angajati cu cei fara loc de munca, ce aveau situatii similare precum gen, varsta, rasa sau nivel al educatiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.