Europarlamentarul PD Monica Iacob-Ridzi a declarat, luni, in Parlamentul European, ca Guvernul roman a decis sa se solidarizeze cu grupurile de interese care au facut un lobby puternic in ultimele luni pentru mentinerea taxei auto, ramanand astfel de
Europarlamentarul PD Monica Iacob-Ridzi a declarat, luni, in Parlamentul European, ca Guvernul roman a decis sa se solidarizeze cu grupurile de interese care au facut un lobby puternic in ultimele luni pentru mentinerea taxei auto, ramanand astfel de partea prietenilor politici din industria auto.
"Noul guvern al Romaniei s-a decis sa ramana de partea prietenilor politici din industria auto si sa ignore acest preaviz (n.r. al Comisiei Europene), la fel cum ignora si grupul de cetateni romani revoltati de limitarea optiunilor lor de a cumpara de pe piata europeana. Guvernul Romaniei ignora avertismentele Comisiei si risca un proces in fata Curtii Europene de Justitie", a sustinut Monica Iacob-Ridzi.
In opinia sa, Guvernul roman nu tine cont de un important efect negativ economic si de mediu: cetatenilor li se limiteaza optiunile de cumparare de pe piata unica europeana si li se impun niste taxe exorbitante pentru autovehicule care sunt in medie mai putin poluante decat cele de pe piata romaneasca.
"Curtea Europeana de Justitie va delibera si in acest caz, probabil pe baza jurisprudentei din trecut. Pana cand aceasta procedura se va incheia, o multime de cetateni vor fi platit milioane de euro in contul acestei taxe. In cazul probabil al unei sentinte impotriva Romaniei, cei care au platit taxa isi vor putea recupera banii actionand statul in instanta", a explicat europarlamentarul PD. Comisia Europeana a transmis, in luna martie, o scrisoare de somatie autoritatilor romane, in care se arata ca impozitarea discriminatorie nu poate fi justificata de considerente ecologice. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat saptamana trecuta ca autoritatile vor lua o decizie in termenul dat de Comisia Europeana, iar masura care va fi adoptata nu va fi "foarte diferita" fata de cea actuala. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.