Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca formatiunea politica pe care o conduce va fi prezenta in perioada de campanie pentru referendumul privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, c
Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca formatiunea politica pe care o conduce va fi prezenta in perioada de campanie pentru referendumul privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, cu un mesaj coerent, care sa faca referire la principii. Pozitia oficiala a UDMR legata de campania pentru referendum va fi adoptata maine in cadrul Consiliului Permanent al partidului. "Nu pot si nici nu vreau sa anticipez aceasta decizie, este o situatie inedita. E o campanie de sustinere sau de refuz a unei persoane, Presedintele Romaniei", a subliniat Marko Bela. Liderul maghiar a sustinut ca UDMR nu va face campanie pentru o persoana sau alta, ci se va axa pe anumite principii, in legatura cu care doreste clarificari. Bela s-a referit la relatiile interinstitutionale intre Presedinte, premier si Parlament si la stabiliarea clara a atributiilor acestor institutii. "Vom avea in vedere eventual modificarea Constitutiei, pentru a se ajunge la atributii clare si pentru a evita ambiguitatile prin care s-a ajuns la incalcarea ei", a declarat liderul Uniunii. Marko Bela a mai afirmat: " nu avem o problema a unei persoane, a Presedintelui Romaniei, ci a intregii clase politice. N-am reusit sa clarificam atributiile unor institutii si sa facem o Constitutie care sa nu permita incalcarile" si a reiterat faptul ca UDMR opteaza pentru o republica parlamentara in Romania. "Noi optam pentru o republica parlamentara si consideram ca Parlamentul trebuie sa fie forul cel mai important de decizie care sa reflecte pluralismul din societatea romaneasca, diferitele curente de opinie, dar si sa reprezinte interesul acesteia", a precizat Bela. De asemenea, liderul UDMR si-a exprimat convingerea ca "prioritatile momentului sunt altele decat cele expuse de clasa politica romaneasca". "Clasa politica promoveaza prioritati false. Nu credem ca prioritatea acestei perioade este un conflict,o disputa permanenta", a aratat Marko Bela. "Nu consider ca va fi o campanie fireasca", a mai spus liderul maghiar, facand referire la mitingurile organizate in sprijinul lui Traian Basescu. Totusi, Bela considera ca "este foarte bine ca la aceste mitinguri nu participa decat cateva sute de persoane, pentru ca inseamna ca ceilalti au alte prioritati". Marko Bela l-a acuzat si pe Traian Basescu, afirmand ca acesta "a generat un permanent conflict cu toate institutiile statului".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.