Lafarge Ciment Romania a investit peste 20 milioane lei (circa 6,5 milioane euro) in unitatea de productie de la Hoghiz, judetul Brasov, pentru a reduce impactul activitatii desfasurate asupra mediului inconjurator. Potrivit unui comunicat al compani
Lafarge Ciment Romania a investit peste 20 milioane lei (circa 6,5 milioane euro) in unitatea de productie de la Hoghiz, judetul Brasov, pentru a reduce impactul activitatii desfasurate asupra mediului inconjurator. Potrivit unui comunicat al companiei, Lafarge a pus in functiune doua instalatii, dintre care una in valoare de patru milioane euro, care cuprinde un sistem de desprafuire a cuptorului de ciment, cu tehnologie de filtrare cu saci de fibra de sticla cu scuturare pe joasa presiune. Al doilea echipament a necesitat fonduri in valoare de 1,5 milioane de euro si reprezinta un sistem de tocare, dozare si injectie a deseurilor solide (industriale si menajere) care urmeaza sa fie coincinerate in cuptorul de ciment.
Potrivit datelor furnizate de catre companie, Lafarge a investit in Romania, de la intrarea sa pe piata de ciment, in urma cu aproximativ zece ani, suma de 50 milioane euro pentru ameliorarea performantelor sale de mediu si s-a angajat ca in perioada 2007-2012 sa dubleze fondurile.
Grupul francez este unul dintre cei mai importanti jucatori internationali pe piata materialelor de constructii si a intrat pe piata romaneasca in 1997, prin achizitia Romcim.
Operatiunile grupului sunt reprezentate pe piata locala de Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane, Lafarge Arcom Gips. Lafarge Ciment Romania detine trei unitati de productie, la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Targu Jiu (judetul Gorj) si deruleaza activitati in domeniul producerii de betoane, agregate, placi de gips-carton.
Cele trei divizii din Romania ale grupului au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri totala de aproximativ 275 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de nivelul din 2005.
Divizia de ciment are o pondere de circa 70% din cifra de afaceri a Lafarge Romania. In 2006, valoarea vanzarilor de ciment inregistrate de Lafarge pe piata romaneasca a crescut cu 34,3%.
Grupul Lafarge a inregistrat anul trecut, la nivel mondial, o cifra de afaceri de 16,9 miliarde euro, in crestere cu 25% fata de valoarea din 2005 si un profit net de 1,3 miliarde euro. Divizia de agregate si betoane reprezinta 38% din cifra de afaceri totala a grupului.
Lafarge este principalul producator de ciment la nivel mondial si unul dintre cele trei grupuri care domina piata romaneasca, alaturi de Holcim (Elvetia) si HeidelbergCement (Germania).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.