Curtea de Apel Bucuresti a constatat, ieri, ca autoritatile irakiene nu permit audierea lui Mohammad Munaf si nici a celorlalte sase persoane condamnate la moarte, de catre o instanta din Bagdad, in cazul rapirii jurnalistilor romani. La termenul de
Curtea de Apel Bucuresti a constatat, ieri, ca autoritatile irakiene nu permit audierea lui Mohammad Munaf si nici a celorlalte sase persoane condamnate la moarte, de catre o instanta din Bagdad, in cazul rapirii jurnalistilor romani. La termenul de ieri al procesului deschis in Romania, in aceeasi cauza - rapirea jurnalistilor - a fost prezentat raspunsul oferit de autoritatile irakiene Ministerului Justitiei, in care se precizeaza ca Mohammad Munaf si „cei sase“ nu pot fi anchetati de catre o instanta straina.

Punctul de vedere al autoritatilor irakiene l-a nemultumit atat pe reprezentantul Parchetului, cat si pe avocatul din oficiu al lui Mohammad Munaf. In vreme ce acesta din urma a catalogat raspunsul irakienilor drept „nesatisfacator“, procurorul de sedinta a atras atentia ca este, astfel, „imposibila organizarea unei comisii rogatorii“ pentru audierea lui Mohammad Munaf.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.