O noua tentativa de fraudare a clientilor BRD Group Societe Generale circula pe internet. Este pentru a doua oara in aceasta luna cand clientii acestei banci sunt rugati sa ofere codul PIN unor impostori.
Acestia au clonat pagina de internet a
O noua tentativa de fraudare a clientilor BRD Group Societe Generale circula pe internet. Este pentru a doua oara in aceasta luna cand clientii acestei banci sunt rugati sa ofere codul PIN unor impostori.
Acestia au clonat pagina de internet a bancii si solicita informatii confidentiale in spatele participarii la un sodaj pentru imbunatatirea serviciilor bancare. Se promiteau premii de 20 de euro celor care raspundeau la sondaj. Alaturi de BRD si alte banci din Romania au fost vizate de atacurile de phishing. Hackerii romåni au atacat si site-ul oficial al Bancii CityBank si al Bancii Carpatica.
In cazul in care ati fost tepuit, banca nu va va despagubi, pentru ca ati incalcat clauza de confidentialitate prin divulgarea codului PIN.

Cresterea numarului de utilizatori ai internetului din Romånia a dus inevitabil si la o crestere a riscului de a fi expusi fraudelor pe cale virtuala. De la inceputul lunii si påna in prezent ,mai multe banci din Romånia s-au confruntat cu tentative de fraudare a clientilor prin metoda „pescuirii“ de pe Internet prin creare a unei clone a paginii de net a bancii respective. Singura posibilitate de a nu fi tepuit de astfel de infractori este nedivulgarea codului PIN a cardului de debit sau de credit. Reprezentantii de securitate ai bancilor au demarat o serie de masuri menite sa opreasca tentativele de fraudare, dar tot timpul apar noi „profesionisti“ in fraudare.

Zilele trecute, pe mailul personal, am primit un mesaj prin care eram anuntat ca am fost fericitul castigator al participarii la primul sondaj online al BRD Group Societe Generale si eram invitat sa raspund la mai multe intrebari. Fiind client al BRD Group Societe Generale, am deschis mesajul si am ajuns intr-o pagina de internet care reproducea in proportie de 90 la suta pagina de net oficiala a bancii. Mi se cerea sa raspund la cinci intrebari. Bineinteles ca nu pe gratis, ma asigurau realizatorii clonei BRD. Puteam sa castig 20 de euro. In subsolul paginii eram rugat sa introduc numele, prenumele, numarul cardului si data expirarii.
Toate acestea pentru a se alimenta contul meu de card cu suma de... 20 de dolari. Pai, domnilor, ori 20 de euro ori 20 de dolari? Apoi vad ca mi se cere si codul PIN. Atunci am pus mana pe telefon si am anuntat banca.
Din discutia telefonica am inteles ca este vorba de o clona a paginii oficiale a bancii creata special pentru fraudarea clientilor. Surse din BRD sustin ca astfel de tentative au mai avut loc si la inceputul lunii si ca au cerut celor de la Yahoo sa inchida paginile respective.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.