China trebuie sa majoreze dobanda de politica monetara si sa permita aprecierea yuanului pentru a contribui la cresterea rapida a creditelor si a investitiilor, a declarat FMI. Directorul adjunct al departamentului de cercetare al FMI, Charles Collyn
China trebuie sa majoreze dobanda de politica monetara si sa permita aprecierea yuanului pentru a contribui la cresterea rapida a creditelor si a investitiilor, a declarat FMI. Directorul adjunct al departamentului de cercetare al FMI, Charles Collyns, a apreciat ca China trebuie sa se bazeze mai mult pe politica monetara pentru a elimina dezechilibrele ce ii caracterizeaza economia si pentru a sustine ritmul rapid de crestere economica inregistrat in ultimii ani. Criticii sunt de parere ca acest nivel ridicat al deficitului comercial se datoreaza in mare parte ratei de schimb a yuanului, care este mentinuta intr-un mod artificial de Beijing la o valoare redusa, oferind exportatorilor chinezi un avantaj pe pietele mondiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.