Aproximativ 20.000 de utilizatori din strainatate isi cauta saptamanal locuri de munca in Romania, prin portalul de recrutare Neogen, printre tarile din care provin cei mai multi aplicanti pentru joburile vacante in tara fiind Italia, Spania si Germa
Aproximativ 20.000 de utilizatori din strainatate isi cauta saptamanal locuri de munca in Romania, prin portalul de recrutare Neogen, printre tarile din care provin cei mai multi aplicanti pentru joburile vacante in tara fiind Italia, Spania si Germania, au informat, luni, reprezentantii portalului.
Potrivit unui comunicat al Neogen, peste 19.000 de romani plecati la munca in strainatate acceseaza saptamanal pagina de internet dedicata locurilor de munca vacante din Romania, cifra fiind in crestere constanta de la inceputul anului. Cele mai multe persoane care viziteaza site-ul de joburi sunt din Germania, Franta, Marea Britanie, Statele Unite, Italia si Spania, dar, potrivit sursei citate, cele mai multe persoane care isi inregistreaza CV-uri online sunt din Italia, Spania, Germania si Marea Britanie. Comunicatul informeaza ca Londra, Munchen si Viena sunt orasele ale caror rezidenti viziteaza cel mai des ofertele de munca din Romania. Media de varsta a persoanelor in cauza este intre 22 si 25 de ani, doar in cazul Germaniei media de varsta este mai mare, urcand chiar la 40 de ani in cazul unora dintre utilizatori. Directorul general al Neogen, Calin Fusu, explica acest fenomen prin faptul ca statutul de membru UE al Romaniei a adus un plus de incredere, dimensiunea pietei muncii fiind acum alta, ceea ce ii va determina pe multi romani plecati la munca in strainatate sa se intoarca in tara. Infiintata in anul 2000, compania Neogen este lider regional pe piata serviciilor online (locuri de munca, anunturi de vanzare-cumparare si matrimoniale, jocuri, stiri, publicitate), cu peste un milion de utilizatori inregistrati in Romania si peste 400.000 in Bulgaria si Serbia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.