Fostul ministru al economiei, Dan Ioan Popescu, a venit, ieri, in jurul orei 11.00, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata
Fostul ministru al economiei, Dan Ioan Popescu, a venit, ieri, in jurul orei 11.00, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, ca martor in dosarul 'Petromidia>>.

La intrarea in Parchet, Dan Ioan Popescu a declarat presei ca a fost citat ca martor in cauza privind transformarea datoriei istorice a Petromidia in obligatiuni. Aceasta decizie a fost luata in 2003 de guvernul condus de Adrian Nastase, in cadrul caruia Dan Ioan Popescu ocupa functia de ministru al economiei. „Va rog sa ma asteptati si la iesire va voi da mai multe detalii si s-ar putea sa am chiar si o surpriza pentru dumneavoastra“, a declarat fostul ministru la intrarea in cladirea Parchetului General.

Un martor a facut declaratii 'eronate>>
La iesirea de la audieri, dupa aproximativ doua ore, Dan Ioan Popescu nu a mai prezentat surpriza mult promisa. In schimb, el a declarat ca a relatat procurorilor aspectele tehnice care au s tat la baza eliberarii ordonantei de convertire a datoriei istorice a Petromidia in obligatiuni.
Dan Ioan Popescu a precizat ca le-a prezentat in detaliu anchetatorilor imprejurarile in care a fost data ordonanta, precum si punctele de vedere ale ministerului si implicatiile care decurgeau pentru MEC din promovarea acestui act normativ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.