Audiat ieri de parlamentarii din comisia SRI, presedintele CNSAS, Claudiu Secasiu, a sustinut ca institutia pe care o reprezinta "nu este implicata" in scandalul privind notele SRI semnate de prim-ajunctul Florian Coldea, prin care cerea informatii c
Audiat ieri de parlamentarii din comisia SRI, presedintele CNSAS, Claudiu Secasiu, a sustinut ca institutia pe care o reprezinta "nu este implicata" in scandalul privind notele SRI semnate de prim-ajunctul Florian Coldea, prin care cerea informatii compromitatoare despre trei judecatori ai Curtii Constitutionale.  Parlamentarii din comisia SRI au continuat ieri audierile in cazul "biletelelor" prim-adjunctului Serviciului, Florian Coldea, referitoare la judecatorii Curtii Constitutionale. Primul pe lista, presedintele CNSAS, Claudiu Secasiu, a sustinut ca institutia pe care o reprezinta "nu este implicata in aceasta discutie". "Am dat toate clarificarile necesare pe partea de procedura pe care parlamentarii au ridicat-o", a spus Secasiu, refuzand sa dea alte detalii pe motiv ca discutiile cu parlamentarii sunt confidentiale. Presedintele CNSAS a discutat cu membrii comisiei si despre convorbirea telefonica pe care a avut-o cu presedintele suspendat, Traian Basescu, convorbire care, potrivit lui Secasiu, a fost una legala. Nici presedintele comisiei, liberalul Radu Stroe, nu a dorit sa dea declaratii in legatura cu cei audiati. El a subliniat ca audierile sunt secrete si ca membrii comisiei nu vor putea sa dea informatii decat la finalul anchetei, adica peste o saptamana. Tot ieri au fost audiati seful Secretariatului General al SRI, Sorin Brateanu, si seful arhivelor, Florin Pintilie. Cei doi nu au dat nici un detaliu despre discutiile ce s-au purtat in spatele usilorinchise. Senatorii si deputatii din comisia SRI urmeaza sa se deplaseze la sediul Serviciului pentru continuarea anchetei.  INCEPUTUL. Scandalul "Coldea" a izbucnit saptamana trecuta, cand liderul PSD, Mircea Geoana, l-a acuzat pe Traian Basescu ca a cerut SRI informatii compromitatoare despre judecatorii Curtii Constitutionale, prezentand in acest sens doua note scrise de Florian Coldea, ce contineau date despre judecatorii Ion Predescu, Aspazia Cojocaru si Nicolae Cochinescu. Geoana, care a prezentat copia celor doua note, a sustinut ca detine si originalul si ca va solicita o expertiza grafologica pentru a nu exista nici un dubiu. "Este un fapt de o gravitate extrema, care a condus la vicierea deciziei Curtii anuntata ieri. Asta face SRI, la dispozitia presedintelui Romaniei. Influenteaza si foloseste date compromitatoare din trecutul judecatorilor pentru a le influenta decizia si avizul", a aratat Geoana. Prim-ajunctul SRI, Florian Coldea, a recunoscut la izbucnirea scandalului ca este scrisul lui, dar ca sunt notite de birou care au fost date in contextul alegatiilor de presa legate de verificarea membrilor Curtii Constitutionale, aratand ca SRI are obligatia sa faca verificari interne. Curtea Constitutionala si Administratia Prezidentiala au respins acuzatiile liderului PSD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.