Producatorul de aluminiu ALRO Slatina a castigat, ieri, pe Piata Contractelor Bilaterale (PCCB), administrata de OPCOM, un contract de cumparare a unei cantitati de energie de 439.200 MWh, in banda, de la Complexul Energetic Craiova. Ca valoare, acea
Producatorul de aluminiu ALRO Slatina a castigat, ieri, pe Piata Contractelor Bilaterale (PCCB), administrata de OPCOM, un contract de cumparare a unei cantitati de energie de 439.200 MWh, in banda, de la Complexul Energetic Craiova. Ca valoare, aceasta tranzactie este cea mai mare din istoria PCCB.


Prin acest contract, ALRO si-a asigurat aproape tot necesarul de energie pentru a doua parte a anului, stiut fiind ca, la 1 iulie, producatorul de aluminiu risca sa ramana "in pana" de curent, dupa ce ii expira un contract cu Turceni, de 434.400 MWh. ALRO a castigat licitatia la pretul de pornire, de 170 lei/MWh, ceea ce inseamna ca a fost singurul ofertant.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.