„Dracii rosii" ai lui Manchester joaca azi impotriva „dracilor rosii" ai Milanului, in prima semifinala a Champions League.

Este interzis ca doua armate de „diavoli" sa joace finala in cazanul de la Atena. Ambele protagoniste ale primei semifinale de Champions League poarta eticheta „dracilor rosii", insa doar una dintre ele, Manchester sau Milan, va intra pe 26 mai in templul Eladei. Aproape firesc, un arbitru grec, Kyros Vassaras, a fost ales sa imparta dreptatea pe Old Trafford, acelasi care a netezit drumul spre finala ateniana unei alte favorite la cistigarea trofeului, Chelsea, pe care a arbitrat-o in sfertul de la Valencia. Tot din est vine si observatorul, Mircea Sandu fiind delegat de UEFA la acest meci.

Sapte absenti la Manchester

Printre combatantele de azi, Milanul este mai familiarizata cu capitala Greciei, ultima disputa directa pentru trofeu gazduita de Stadionul Olimpic, in 1994, incheindu-se cu o zdrobitoare victorie a rossonerilor (4-0 cu FC Barcelona). Din lotul antrenat atunci de Fabio Capello facea parte si Florin Raducioiu, care insa nu a jucat finala. Pentru jocul de azi, absentele notabile sint in dreptul lui Man-chester, atacantul Louis Saha, mijlocasii Park Ji Sung si Richardson si fundasii Rio Ferdinand, Nemanja Vidic si Mikael Silvestre fiind indisponibili. Fotbalistii apti de joc ai lui Alex Fergusson au insa un moral exceptional, Chelsea raminind la trei puncte in spate in Premier League, in aceeasi zi in care opt dintre „diavolii" britanici au fost alesi in „Echipa anului din prima liga engleza".

Dublu trofeu pentru Ronaldo

In particular, Cristiano Ronaldo a fost ales fotbalistul anului si cel mai bun tinar fotbalist al anului fiind primul jucator, dupa Andy Gray (1977), care primeste din partea Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti ambele distinctii in acelasi an. Portughezul trebuie sa aiba insa mare grija azi in teren, un eventual cartonas galben privindu-l de prezenta in returul de pe San Siro. Pe de alta parte, Carlo Ancelotti are inca dubii pe cine sa foloseasca pe partea starului lusitan, ca fundas stinga, fiind indecis daca sa-l foloseasca pe Kaladze, Maldini sau Jankulovski. Ultimul are cele mai mari sanse, in timp ce Maldini ar face cuplu in centrul defensivei, cu Alessandro Nesta. Manchester United si AC Milan s-au mai intilnit pina acum de sase ori in cupele europene, scorul intilnirilor directe fiind 4-2 pentru italieni.

_______________________________________________________________Manchester United – AC Milan 1969

Cele doua formatii s-au mai intilnit in semifinalele editiei Cupei Campionilor de acum 38 de ani. Manchester a invins pe Old Trafford cu 1-0, dar nu a fost suficient, milanezii calificindu-se cu scorul general 2-1. Ulterior, rossonerii aveau sa cistige trofeul, intr-o finala disputata cu Ajax Amsterdam.Cristiano Ronaldo

Weekendul trecut Manchester a remizat cu Middlesbrough in Premier League, dar Cristiano Ronaldo a reusit un numar personal de exceptie, ridiculizindu-l pe George Boateng.