Cu o zi inainte de votul pe suspendarea lui Traian Basescu, presedintele PSD Mircea Geoana a prezentat doua note care, conform liderului social democrat, demonstreaza ca seful statului face politie politica, in speta a incercat santajarea membrilor
Cu o zi inainte de votul pe suspendarea lui Traian Basescu, presedintele PSD Mircea Geoana a prezentat doua note care, conform liderului social democrat, demonstreaza ca seful statului face politie politica, in speta a incercat santajarea membrilor Curtii Constitutionale prin intermediul serviciilor de informatii. Pe langa scandalul politic iscat in jurul acestor afirmatii, ieri, surse parlamentare, citate de Mediafax, au ridicat o alta problema: Din notitele prezentate de Geoana s-ar putea intelege ca SRI a „periat“ dosarele trimise la CNSAS.

Notele SRI prezentate de liderul PSD Mircea Geoana referitoare la judecatori ai Curtii Constitutionale releva alte genuri de dosare decat cele cunoscute pana in prezent, ceea ce ar putea duce la concluzia ca dosarele predate CNSAS au fost „periate“, considera surse parlamentare, citate de Mediafax. Sursele respective au declarat ca in prezent se stie ca exista cinci tipuri de dosare - de urmarire informativa, de retea, de problema, de obiectiv si Fondul Documentar- in timp ce notele facute publice fac referire la dosare de tip X, Y, Z. „Cazul not elor facute de Florian Coldea arata ceva foarte suspect. In acest moment se stie ca exista 5 tipuri de dosare: de urmarire informativa, de retea, de problema, de obiectiv si Fondul Documentar. In cazul notelor dezvaluite de Mircea Geoana au aparut, insa, alte genuri de dosare: X, Y si Z. Ne intrebam daca nu cumva dosarele predate CNSAS au fost periate, fiind retinute in custodia SRI documente care vizeaza categorii de personalitati publice, politice, economice etc.“, au mai spus sursele parlamentare.

Maior s-a delimitat de propriii subalterni
Aceleasi surse s-au mai intrebat cum au putut aparea informatii la SRI despre judecatorul Nicolae Cochinescu, de la Curtea Constitutionala, desi presa nu publicase nimic referitor la el.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.