Washingtonul incearca sa convinga Moscova, dar nu este dispus la negocieri Inalti oficiali ai Aliantei Nord-Atlantice si ai Rusiei au discutat, ieri, la Bruxelles, pe marginea planurilor controversate ale Statelor Unite de a instala un nou scut

Washingtonul incearca sa convinga Moscova, dar nu este dispus la negocieri

Inalti oficiali ai Aliantei Nord-Atlantice si ai Rusiei au discutat, ieri, la Bruxelles, pe marginea planurilor controversate ale Statelor Unite de a instala un nou scut antiracheta in Europa. Si in sanul NATO au avut loc consultari pentru armonizarea parerilor lor in legatura cu instalarea scutului antiracheta american in Europa.

Dupa anuntul din 22 ianuarie ca Washingtonul incepe oficial negocieri cu Varsovia si Praga pentru a instala zece rachete de interceptare in Polonia si un radar in Cehia, Moscova a denuntat pe toate tonurile proiectul pe care il considera amenintator pentru interesele sale vitale. Oficialii militari rusi au amenintat ca vor lua drept tinta instalatiile in chestiune, ca isi vor consolida arsenalul strategic si se vor retrage din tratatul care a convins Moscova sa renunte la rachetele sale cu raza medie de actiune, la sfarsitul Razboiului Rece.

Jaap de Hoop Scheffer vrea sa clarifice problema

Statele Unite incearca sa inlature temerile Moscovei si scepticismul statelor europene privind proiectul scutului antiracheta, scrie Reuters. "Am inregistrat un deficit major in tentativa noastra de a explica acest proiect.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.