Rusia a inceput constructia primei centrale nucleare plutitoare din lume, menita sa furnizeze energie in zone indepartate, care va costa 200 de milioane de dolari si ar urma sa fie lansata in 2010. Unitatea de baza a centralei este pregatita la Sever
Rusia a inceput constructia primei centrale nucleare plutitoare din lume, menita sa furnizeze energie in zone indepartate, care va costa 200 de milioane de dolari si ar urma sa fie lansata in 2010. Unitatea de baza a centralei este pregatita la Severodvinsk, in nordul arctic al Rusiei. Centrala va fi numita Akademik Lomonosov si va furniza electricitate companiei navale Sevmas, care produce submarine nucleare. Producatorul rus de energie nucleara Rosenergoatom finanteaza 80 la suta din proiect, iar Sevmas 20 la suta. Rusia, care intentioneaza sa construiasca sapte centrale nucleare plutitoare pana in 2015, spera ca statele din Pacific vor dori sa cumpere tehnologia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.