Procesul lui Omar Hayssam se apropie de final. La sfårsitul lunii mai, avocatii trebuie sa puna concluzii pe fond, ceea ce inseamna ca, dupa aceasta etapa procesuala, judecatorii trebuie sa pronunte o sentinta.

Curtea de Apel Bucur
Procesul lui Omar Hayssam se apropie de final. La sfårsitul lunii mai, avocatii trebuie sa puna concluzii pe fond, ceea ce inseamna ca, dupa aceasta etapa procesuala, judecatorii trebuie sa pronunte o sentinta.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, cererea avocatului lui Omar Hayssam de trimitere a unei noi adrese catre Ministerul Justitiei pentru reluarea demersurilor in vederea audierii, ca martor, prin videoconferinta, a lui Mohammad Munaf si a declarat finalizata cercetarea judecatoreasca.

Instanta a stabilit ca la urmatorul termen, din data de 31 mai, avocatii sa puna concluzii pe fond in dosarul in care Omar Hayssam a fost acuzat de rapirea celor trei jurnalisti romani din Irak.

Comisie rogatorie formulata inainte de a fi dispusa
La termenul de ieri al procesului, avocatul lui Omar Hayssam, Ion Cazacu, a cerut sa se faca o noua solicitare in vederea reluarii demersurilor privind audierea ca martor a lui Mohammad Munaf, dupa ce autoritatile irakiene au raspuns Ministerului Justitiei ca un inculpat cercetat de justitia irakiana nu poate fi anchetat de instante s traine.

Ion Cazacu a declarat pentru NewsIn ca formularea comisiei rogatorii a fost dispusa de catre instanta in data de 22 martie, dar raspunsul de la autoritatile irakiene ar fi venit anterior acestei dispozitii, in data de 2 martie.

„Ministerul Justitiei a refuzat trimiterea comisiei rogatorii. Acea scrisoare din partea autoritatilor irakiene se refera doar la videoconferinta, nu si la ceilalti sase inculpati care au fost condamnati la moarte impreuna cu Munaf“, a spus avocatul lui Omar Hayssam.

Apararea a cerut sa se insiste pentru audierea lui Munaf


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.