Ieri, deputatul Vasile Puscas, fostul negociator sef al Romaniei la Uniunea Europeana din 2000 pana in 2004, actual secretar al Comisiei Parlamentului Romaniei pentru Afaceri Europene, a avut o intalnire cu senatorul Hubert Haenel, presedintele deleg
Ieri, deputatul Vasile Puscas, fostul negociator sef al Romaniei la Uniunea Europeana din 2000 pana in 2004, actual secretar al Comisiei Parlamentului Romaniei pentru Afaceri Europene, a avut o intalnire cu senatorul Hubert Haenel, presedintele delegatiei Senatului francez de pe langa Comisia Europeana. In cadrul acestei intruniri, Haenel a dorit sa transmita membrilor Comisiei Parlamentului Romaniei pentru Afaceri Europene mesajul Senatului Farncez de sprijin pentru Romania in noua sa postura de stat membru al UE. El a subliniat importanta pozitionarii oricarui stat membru fata de temele stringente ale agendei Uniunii: extinderea europeana, resursele energetice, schimbarile climatice, deficitul democratic si demografic, protectia sociala, rolul Europei intr-o lume globalizata, amenintarea terorismului. Asupra acestor probleme Romania trebuie sa isi exprime o pozitie care sa contribuie la adancirea integrarii europene si la succesul politicilor modernizatoare europene in lume. Vasile Puscas a subliniat importanta pozitionarii Romaniei in cadrul politicii de vecinatate UE si a noii sinergii la Marea Neagra. De asemenea, cei doi au convenit sa dezvolte relatii de lucru permanente.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.