Tarile occidentale trebuie sa isi reuneasca eforturile pentru a-l asasina pe presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, a declarat miercuri seara fostul sef al serviciilor israeliene de informatii externe Meir Amit, transmite cotidianul Jerusalem Post
Tarile occidentale trebuie sa isi reuneasca eforturile pentru a-l asasina pe presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, a declarat miercuri seara fostul sef al serviciilor israeliene de informatii externe Meir Amit, transmite cotidianul Jerusalem Post in editia electronica. "Desi in trecut m-am opus asasinarii unor lideri arabi, acest caz este diferit pentru ca este in centrul dosarului nuclear", a declarat Amit pentru saptamanalul Kfar Chabad. El a adaugat ca nu considera ca Israelul este in pericol din cauza dezvoltarii nucleare a Iranului atata vreme cat "se face ceva in acest sens". Fostul sef al Mossadului a mai spus ca instalatia nucleara de la Dimona ii descurajeaza planurile lui Ahmadinejad. "Acesta este singurul motiv pentru care nu ne ataca", este opinia ea. Presedintele iranian este o personalitate controversata, care nu se teme de declaratii socante, iar Israelul este tinta predilecta a atacurilor sale verbale. El si-a atras criticile intregii lumi facand apel la "stergerea de pe harta a Israelului" si catalogand Holocaustul drept un mit inventat de evrei. Pe de alta parte, Occidentul suspecteaza Iranul ca urmareste sa isi produca arme atomice, sub acoperirea unui program nuclear civil. Iranul a refuzat sa isi suspende activitatile nucleare controversate, in pofida a doua rezolutii ONU. In ultima vreme, presa a speculat pe tema unui eventual atac american sau israelian pentru a distruge instalatiile nucleare ale Iranului. Ambele tari au negat ca ar pregati un asemenea atac, dar desi Washingtonul declara ca prefera o solutie diplomatica, a refuzat sa o excluda pe cea militara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.