Grupul suedez de servicii medicale private Medicover va investi intre 15 si 20 milioane de euro in primul spital privat al companiei din Bucuresti, o decizie finala in acest sens urmand a fi luata pana la sfarsitul lunii mai.
"Acum ne gandim d
Grupul suedez de servicii medicale private Medicover va investi intre 15 si 20 milioane de euro in primul spital privat al companiei din Bucuresti, o decizie finala in acest sens urmand a fi luata pana la sfarsitul lunii mai.
"Acum ne gandim daca va fi un spital mai mic, specializat, sau vom incerca sa dezvoltam o unitate mai mare impreuna cu partenerii nostri. Este o decizie pe care o vom lua in vara, iar proiectul va fi initiat in urmatoarele 12 luni de la acea data", a declarat directorul general al grupului Medicover, Fredrik Ragmark.
Compania construieste un spital de 200 de paturi in Varsovia, Polonia, care a presupus o investitie de 35 milioane de euro. Unitatea din Romania va fi mai mica si va necesita o investitie de 15 - 20 milioane euro. Dupa finalizarea primului proiect, Ragmark nu a exclus dezvoltarea celui de-al doilea spital in Bucuresti si dezvoltarea unei retele la nivel national. "Cand exista o masa critica de clienti, poate merita sa investesti in construirea de spitale aditionale. In prezent, Bucurestiul indeplineste aceste conditii, si vom avea unul sau chiar doua spitale private. In urmatorii ani ar mai putea aparea aceasta necesitate si in alte orase. In acest caz ne-am gandi la extindere", a afirmat Ragmark.
Compania va continua extinderea retelei de centre medicale in orasele mari din Romania. In acest an, Medicover va deschide centre medicale in Timisoara, Sibiu, Brasov, inca unul in Bucuresti, va extinde Medicover Victoriei si va reloca si extinde clinica din Constanta. Compania detine, in prezent, sapte clinici, din care trei in Bucuresti si cate una in Focsani, Cluj-Napoca, Constanta si Iasi.
Grupul suedez mai detine in Romania si o divizie de 10 laboratoare - Synevo Romania -, amplasate in Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Satu-Mare, Suceava si Timisoara.
Medicover este prezent in Romania, Ungaria, Polonia, Estonia, Cehia, Ucraina. Dintre acestea, piata romaneasca este cea mai dinamica. "In crestere procentuala, Romania este cea mai dinamica piata. Si Polonia este o piata mare, dar cresterea este de circa 25%, in timp ce avansul Medicover Romania este de 35%, si credem ca acest trend va continua", a mai spus Ragmark.
Anul trecut, Medicover Romania a inregistrat venituri de opt milioane de euro. Ragmark a precizat ca rata profitului la nivelul intregului grup, inclusiv in Romania, este de 10%.
"Pot spune ca la acest nivel de profitabilitate generam suficiente fonduri pentru a finanta cresterea. Desigur, daca construiesti un spital ca in Polonia ai nevoie de fonduri suplimentare", a adaugat Ragmark.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.