Compania suedeza Ikea, producatoare si distribuitoare de mobila si de accesorii pentru casa, a avut, in decursul celor aproape patru saptamani de la deschiderea magazinului din Romania, aproximativ 300.000 de vizitatori si vanzari de 5 mil. euro. Nu

Compania suedeza Ikea, producatoare si distribuitoare de mobila si de accesorii pentru casa, a avut, in decursul celor aproape patru saptamani de la deschiderea magazinului din Romania, aproximativ 300.000 de vizitatori si vanzari de 5 mil. euro. Numai in prima sambata dupa deschidere au fost prezenti peste 43.000 de clienti, a declarat Mihaela Muresan, Marketing Manager Ikea Romania.
La trei saptamani de la inaugurarea magazinului, Ikea a consemnat vanzari de peste 1.000.000 de produse, produsele cele mai vandute fiind bumerangul (umerasul de haine), masutele de dimensiuni mici pentru living si mesele obisnuite.
Conceptul si politica deschiderii unui magazin Ikea sunt servirea a circa 5.300.000 de oameni. "De aceea au aparut si nemultumiri din partea clientului, deoarece un anumit produs este mult prea solicitat si implicit este epuizat mult prea repede, insa lucram la aceasta problema, desi depozitele si raioanele au fost utilate inaintea deschiderii cu 10.800.000 tone de marfa ", a spus Cornel Oprisan, directorul de retail al Ikea Romania.

Probabilitate 80% pentru 1 mil. de clienti

Ikea Romania estimeaza o probabilitate de 80% ca anul acesta sa inregistreze un numar de 1 mil. clienti, iar valoarea medie a unui bon de casa depaseste suma de 10.000 lei, iar bonul cu cea mai mare valoare a inregistrat suma de 14.500 lei. Numarul de magazine care ar putea deservi o tara ca Romania este de 5-8 magazine, potrivit lui Oprisan. In concordanta cu celelalte magazine Ikea din lume, si cel din Romania este operat prin sistem de franciza de catre firma Moaro Trading, in baza acordului cu Inter Ikea Systems B.V., detinatoarea conceptului Ikea si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza. In august 2006, Ikea avea 237 de magazine in 34 de tari de pe patru continente, iar numarul total al vizitatorilor la nivel mondial era de 500 de milioane. Ikea a inregistrat in anul fiscal 2006 (1 septembrie 2005 - 31 august 2006) o cifra de afaceri de 17,5 miliarde euro. Marca Ikea a fost fondata in anul 1943 in Suedia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.