Firma cipriota Gosman Properties, controlata de Bank of Cyprus, va derula in perioada 24 aprilie - 22 mai o oferta publica pentru preluarea participatiilor minoritare la ONT Carpati, la care detine pachetul majoritar, oferind 4,59 milioane de lei, an
Firma cipriota Gosman Properties, controlata de Bank of Cyprus, va derula in perioada 24 aprilie - 22 mai o oferta publica pentru preluarea participatiilor minoritare la ONT Carpati, la care detine pachetul majoritar, oferind 4,59 milioane de lei, anunta Mediafax. Pretul pe actiune este de 16 lei, mai mic cu 67,8% fata de cel al ultimei tranzactii de pe piata Rasdaq cu titluri ONT, care a avut loc miercuri. Gosman detine, potrivit celor mai recente raportari, 75,88% din titlurile ONT si este obligata, conform legislatiei, sa lanseze o oferta publica pentru preluarea participatiilor minoritare.
La sfarsitul lunii martie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a respins proiectul de oferta publica prezentat de Gosman Properties. Fostul actionar majoritar al ONT Carpati, firma New Marathon Tours din Cipru, a vandut in luna ianuarie pachetul de aproape 73% din capitalul social al companiei de turism romanesti catre Gosman Properties Ltd, pentru 11 milioane de lei (3,2 milioane de euro), in cadrul unei tranzactii derulate pe piata Rasdaq. Un alt actionar al ONT Carpati este Gheorghe Racaru, cu o detinere de 5,27%. ONT Carpati detine si 30% din capitalul Societatii Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul hotelului J.W. Marriott din Bucuresti.
Actionariatul companiei ONT Carpati este format din New Marathon Tours LTD (72,90%), companie inregistrata in Cipru, Gheorghe Racaru (5,27%), alti actionari (21,83%). Tour-operatorul ONT Carpati a fost infiintat in urma cu 70 de ani, iar parteneriatul cu New Marathon Tours dateaza din anul 2000. Compania New Marathon a fost infiintata in anul 1989, iar valoarea activelor sale este de peste 140 milioane dolari, compania fiind prezenta pe mai multe piete turistice, printre care Cipru, Liban, Romania si Egipt.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.