Seful Politiei Romane, chestorul Dan-Valentin Fatuloiu, regandeste strategia de actiune a politistilor de la circulatie. Dupa ce s-a "batut" moneda ani buni pe faptul ca agentii opresc soferii in trafic si atunci cand nu este cazul, desi mai-marii di
Seful Politiei Romane, chestorul Dan-Valentin Fatuloiu, regandeste strategia de actiune a politistilor de la circulatie. Dupa ce s-a "batut" moneda ani buni pe faptul ca agentii opresc soferii in trafic si atunci cand nu este cazul, desi mai-marii din IGPR nu au recunoscut niciodata acest lucru, ieri, Fatuloiu a dat ordin sa se renunte la controalele de rutina.
Asadar, de ieri, actiunile in trafic vor fi doar tematice. Mai mult decat atat, aplicarea sanctiunilor va trebui sa fie facuta gradual. Concret, cei care au incalcat o regula de circulatie, dar nu au pus in pericol viata celorlalti participanti la trafic, vor primi doar avertisment, in timp ce conducatorii auto periculosi se vor alege cu amenzi usturatoare.
Inspectorul General al Politiei Romane a ordonat agentilor de circulatie sa opreasca masinile in trafic doar atunci cand observa incalcarea regulilor de circulatie ori cand exista informatii ca respectivele autoturisme au fost implicate in comiterea unor infractiuni sau transporta bunuri furate ori persoane date in urmarire.
Actiunile Politiei Rutiere, a mai spus Fatuloiu, vor urmari combaterea sistematica a unei cauze generatoare de tragedii rutiere, disciplinarea unei anume categorii de participanti la trafic ori conduita pe anumite sectoare de drum in care riscul producerii unor accidente este foarte mare. De asemenea, actiunile in colaborare cu agentii constatatori din cadrul autoritatilor cu atributii in domeniul rutier vor continua, urmarindu-se in principal modul in care este respectata legea de cei care transporta marfuri si persoane.
Pentru a fi sigur ca dispozitiile sale vor fi respectate intocmai, Fatuloiu a precizat si ca a format mai multe echipe care-i vor supraveghea discret pe agenti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.