Expertii Oficiului Veterinar si pentru Alimente(FVO) din cadrul Comisiei Europene vor evalua, in perioada 23 aprilie-4 mai, situatia controalelor privind siguranta alimentelor de origine animala, accentul misiunii de verificare fiind pe sectorul de c
Expertii Oficiului Veterinar si pentru Alimente(FVO) din cadrul Comisiei Europene vor evalua, in perioada 23 aprilie-4 mai, situatia controalelor privind siguranta alimentelor de origine animala, accentul misiunii de verificare fiind pe sectorul de carne rosie, lapte si produse derivate din acestea. Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) , misiunea oficialilor europeni consta in evaluarea controalelor oficiale referitoare la siguranta alimentelor. Astfel, extertii FVO vor evalua modul cum se realizeaza controalele oficiale in unitatile aprobate pentru schimb intracomunitar, referitoare la indeplinirea de catre operatorii economici din industria alimentara a regulilor specifice de igiena pentru produsele de origine animala. De asemenea, se va verifica modul de realizare a controalelor cu privire la carnea de bovine, porcine, ovine si caprine, carnea tocata, carnea preparata, carnea dezosata mecanic, produse din carne, lapte materie prima si produse lactate. Totodata, misiunea expertilor FVO presupune evaluarea modului de implementare a regulilor generale si specifice de catre operatorii din industria alimentara, cu privire la igiena alimentelor de origine animala, in particular referitoare la practici bune de igiena, proceduri bazate pe Analiza Riscurilor si Punctele Critice de Control (HACCP), aplicarea marcii de sanatate si identificare, verificarea cerintelor de trasabilitate.
In cadrul aceleiasi misiuni, expertii europeni vor evalua masurile intreprinse ca urmare a recomandarilor privind produsele de origine animala, facute de reprezentantii Oficiului Veterinar si pentru Alimente in vizitele anterioare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.