Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus trimiterea in judecata a lui Stamen Stantchev, Dorinel Mucea si Mihai Donciu, a informat, ieri, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Ju
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus trimiterea in judecata a lui Stamen Stantchev, Dorinel Mucea si Mihai Donciu, a informat, ieri, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Stamen Stantchev a fost trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si spionaj. Mucea si Donciu sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete. Din materialul probator rezulta ca activitatea infractionala a inculpatilor s-a concentrat pe obtinerea de date si informatii confidentiale referitoare la privatizarea unor societati strategice romanesti din domenii precum cel energetic sau de comunicatii, sustin procurorii.
Procurorii ii cerceteaza in continuare pe cetateanul american Vadim Benyatov Don, pe fostul ministru al economiei Codrut Seres si pe ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei Zolt Nagy. Primul termen al dosarului era programat pentru miercuri seara, la ora 19.00, la Curtea de Apel Bucuresti, insa instanta a amanat judecarea pentru vineri seara, la aceeasi ora.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.