Lumea noua nu e obligatoriu mai buna. Europa era lidera politicilor avansate, de la sanctionarea guvernelor nedemocratice la reducerea poluarii globale. Concurenta ideologica a URSS - si scutul SUA via NATO - chiar a adus UE pe cele mai inalte culmi
Lumea noua nu e obligatoriu mai buna. Europa era lidera politicilor avansate, de la sanctionarea guvernelor nedemocratice la reducerea poluarii globale. Concurenta ideologica a URSS - si scutul SUA via NATO - chiar a adus UE pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie. Europa se afla insa acum in concurenta cu "noile puteri emergente" - care inlocuiesc marile fluxuri economice si politice din Atlanticul de Nord cu tot mai consistente relatii Sud-Sud (gen India-Brazilia, China-Venezuela sau Golful Persic-Asia). Delocalizarile in India si China afecteaza deja standardele de munca si calitate a vietii din vechea Europa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.