Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) propune Guvernului sa prelungeasca de la sase luni la 18 luni amanarea procedurilor de insolventa pentru 28 de companii si sa suplimenteze lista cu 12 firme din industria de aparare. Acestea
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) propune Guvernului sa prelungeasca de la sase luni la 18 luni amanarea procedurilor de insolventa pentru 28 de companii si sa suplimenteze lista cu 12 firme din industria de aparare. Acestea sunt Tohan Zarnesti, Metrom Brasov, Uzina Mecanica (UM) Plopeni, UM Sadu, UM Mija, UM Moreni, Arsenal Resita, UM Bucuresti, Uzina de Produse Speciale Dragomiresti, Uzina de Produse Speciale Fagaras, PIROCHIM Victoria si Electromecanica Ploiesti.

La inceputul lunii februarie a.c., Guvernul a aprobat printr-o ordonanta de urgenta amanarea cu sase luni a procedurilor de insolventa pentru un numar de 28 de companii, printre care Electroputere, Rulmentul, Tractorul, unitatile de pe platforma Nitramonia, Petrotrans, Romaero. In prezent, AVAS propune Guvernului suplimentarea numarului de companii pentru care se vor amana procedurile de insolventa de la 28 la 40, fiind incluse 12 firme din industria de aparare, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta lansat in dezbatere publica de institutie.

Termene prelungite si pentru restructurare
Potrivit a ctului normativ, AVAS propune Guvernului sa prelungeasca de la sase la 18 luni amanarea procedurilor de insolventa si de la sase luni la un an termenul in care institutia va efectua restructuarea, privatizarea sau lichidarea voluntara a celor 40 de companii. Totodata, salariatii disponibilizati prin concedieri colective de la companiile din industria de aparare ar urma sa beneficieze de masurile de protectie sociala prevazute in Ordonanta de Urgenta a Guvernului 95/2002, se mai arata in proiect.

AVAS arata ca amanarea procedurilor de insolventa cu sase luni pentru 28 de companii, conform OUG 3/2007, a urmarit, in principal, redresarea pe termen scurt a acestor companii, avand la baza necesitatea restructurarii urgente inainte de declansarea procesului de privatizare, precum si gasirea unor solutii privind masurile de protectie sociala pentru salariatii care vor fi disponibilizati in urma acestor procese.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.