Adrian Cioroianu, a participat ieri la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra de la Belgrad, aceasta fiind prima iesirea in afara granitelor de cand a devenit ministru al afacerilor externe. Cu aceasta
Adrian Cioroianu, a participat ieri la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra de la Belgrad, aceasta fiind prima iesirea in afara granitelor de cand a devenit ministru al afacerilor externe. Cu aceasta ocazie el a semnat Memorandumul de Intelegere privind crearea Autostrazilor Maritime in regiunea OCEMN si Memorandumul de Intelegere privind realizarea coordonata a Autostrazii Inelare a Marii Negre. In cadrul alocutiunii pe care a avut-o in cadrul reuniunii, seful diplomatiei romanesti a subliniat faptul ca OCEMN reprezinta un instrument extrem de util pentru consolidarea si dezvoltarea cooperarii intre statele membre, precum si in contextul cresterii importantei regiunii Marii Negre la nivelul Uniunii Europene. Pentru Romania, OCEMN reprezinta unul din instrumentele de actiune aflate la dispozitie pentru promovarea unor politici multidimensionale, coerente si eficiente catre spatiul estic al UE in general, respectiv regiunea Marii Negre. In marja acestei reuniuni, seful diplomatiei romane a avut intrevederi cu omologi din statele membre OCEMN, fiind, totodata primit de presedintele Serbiei, Boris Tadic.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.