In ultimele doua zile, cea mai tranzactionata societate de investitii financiare, SIF Oltenia, a scazut cu 6,45%, avand un rulaj de aproximativ 25 milioane de actiuni vandute la un pret cuprins intre 3,37 si 3,47 lei/actiune. Se poate observa o scade

In ultimele doua zile, cea mai tranzactionata societate de investitii financiare, SIF Oltenia, a scazut cu 6,45%, avand un rulaj de aproximativ 25 milioane de actiuni vandute la un pret cuprins intre 3,37 si 3,47 lei/actiune. Se poate observa o scadere a valorii rulajului de aproximativ 15%, deoarece miercuri SIF Oltenia a tranzactionat actiuni in valoare de 14 milioane lei, iar joi valoarea abia a atins 12 milioane lei. Chiar daca, cu putin timp in urma, indicele BET-FI, care exprima evolutia celor cinci societati de investitii financiare, a ajuns la nivelul de 65.788 pc., crescand cu aproximativ 3 procente, se pare ca, pe fondul instabilitatii politice, societatile de investitii financiare incep sa scada din ce in ce mai mult.
"Problemele politice sunt cele mai vizibile si de aceea bursa a inceput sa scada mai mult si in special societatile de investitii financiare. In ultima vreme au fost si marcari de profituri, iar nesiguranta politicului a accentuat aceasta marcare", ne-a declarat Iulian Panait, presedinte KTD Invest.

Cu un rulaj mai mic, si SIF 2 a scazut cu 5%

Pretul actiunilor cu titlurile SIF2 a ramas acelasi de doua zile, in conditiile in care volumul tranzactiilor desfasurate de SIF Moldova scade simtitor de la o zi la alta, astfel incat de la un volum de 3,8 milioane de actiuni tranzactionat miercuri, s-a ajuns la un rulaj de aproximativ 3,3 milioane de actiuni. Cele 5,07 procente pe minus provin de la faptul ca SIF 2 a tranzactionat cele aproximativ 7 milioane de actiuni la un pret de 3,1 lei/unitate, avand o valoare de 22 milioane lei.
Scaderile de pe bursa romana sunt conectate la cele de pe bursele internationale. Brokerii sunt de parere ca aceste scaderi sunt normale. "Era de asteptat sa avem scaderi la bursa, deoarece de doua zile si pietele burselor europene au fost in scadere. Dar sa ne aducem aminte ca toata saptamana SIF au fost cele care au crescut cel mai mult si era normal sa ne aliniem la acest trend de scaderi", a mai spus Panait.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.