Profitul operational obtinut de Volkswagen in primul trimestru al acestui an a crescut cu 57,7%, la 1,08 miliarde euro, avans sustinut de castigurile asociate masurilor de restructurare si de cresterea numarului de vehicule vandute, potrivit datelor
Profitul operational obtinut de Volkswagen in primul trimestru al acestui an a crescut cu 57,7%, la 1,08 miliarde euro, avans sustinut de castigurile asociate masurilor de restructurare si de cresterea numarului de vehicule vandute, potrivit datelor preliminare ale grupului auto. Castigul de 1,08 miliarde de euro, calculat inainte de includerea unor elemente exceptionale, a depasit asteptarile analistilor, care anticipau un profit de 994 milioane de euro. Veniturile din vanzari ale grupului german au crescut cu 5,1% in termeni anuali, la 26,6 miliarde de euro. "La analizarea ratelor ridicate de crestere inregistrate in primul trimestru al acestui an trebuie avute in vedere rezultatele mai slabe consemnate in primele trei luni ale anului 2006", se spune intr-un comunicat al companiei. Succesul masurilor de restructurare a condus la imbunatatirea rezultatelor in ultimele noua luni ale anului 2006, a mai precizat grupul. Volkswagen, tinta unei actiuni de preluare lansate de actionarul Porsche, a raportat, marti, vanzari record aferente primelor trei luni ale anului, de 1,47 milioane de unitati, in crestere cu 7,9%, avans favorizat mai ales de evolutia pietelor din China si Brazilia. Totodata, grupul a estimat un avans usor al vanzarilor in 2007 comparativ cu anul anterior, in pofida conditiilor defavorabile semnalate pe unele piete.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.