Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, pare pregatit sa-i ia locul lui Basescu la Cotroceni. Mai mult, a anuntat ca, in eventualitatea in care presedintele isi va prezenta demisia, va veni cu propria echipa la carma statului. "Este vorba de o peri
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, pare pregatit sa-i ia locul lui Basescu la Cotroceni. Mai mult, a anuntat ca, in eventualitatea in care presedintele isi va prezenta demisia, va veni cu propria echipa la carma statului. "Este vorba de o perioada mai lunga de 3-4 luni de zile si atunci va trebui schimbata garnitura la Cotroceni", a spus Vacaroiu. Acesta a argumentat ca sunt multe lucruri de facut in trei luni, mai ales ca in septembrie va avea loc la Bucuresti un summit al NATO. Daca suspendarea din functie a lui Basescu nu va fi urmata de demisie, Vacaroiu va gestiona treburile Administratiei Prezidentiale din biroul de la Senat. "Pentru mine este o situatie extrem de grea. Nu mi-am dorit sa fiu in situatia sa tin temporar locul presedintelui. Presedintele este ales. Nu ma incalzeste cu absolut nimic", a spus pesedistul. Intrebat daca ar putea renunta la interimatul functiei de presedinte in favoarea lui Bogdan Olteanu, Vacaroiu a tratat cu umor subiectul: "Conform Constitutiei, eu voi fi presedinte interimar, Bogdan Olteanu ar putea veni in aceasta functie daca eu am o problema. Eu sunt sanatos, dar am o problema foarte importanta, ca joia si miercurea am tenis si nu stiu daca mai am timp". Vacaroiu a condus ieri sedinta Birourilor Permanente reunite care au decis convocarea plenului Parlamentului astazi, la ora 9, pentru dezbaterea si votul asupra propunerii de suspendare a lui Traian Basescu. Acesta a anuntat ca va demisiona imediat din functie, daca Parlamentul il va suspenda astfel incat sa poata avea loc alegeri prezidentiale anticipate. Suspendarea este valabila timp de 30 de zile, dupa care se organizeaza referendum privind demiterea sefului statului. Daca acesta demisioneaza, interimatul lui Vacaroiu s-ar putea extinde pe o perioada mai lunga.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.