Ungaria intentioneaza sa deschida noi sectoare pe piata muncii pentru cetatenii din Romania si Bulgaria, noile state membre ale Uniunii Europene, a declarat marti Judit Szekely, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Problemelor Sociale. <
Ungaria intentioneaza sa deschida noi sectoare pe piata muncii pentru cetatenii din Romania si Bulgaria, noile state membre ale Uniunii Europene, a declarat marti Judit Szekely, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Problemelor Sociale.
"Ministerul va propune Guvernului in urmatoarele saptamani sa extinda aria (locurilor de munca), in principal in domenii in care sunt inregistrate carente", a explicat ea, in fata comisiei parlamentare de specialitate, citata de MTI. Szekely nu a precizat detalii suplimentare referitoare la aceste posturi.
Ea a declarat ca numarul de muncitori straini care concureaza pentru obtinerea de locuri de munca in Ungaria a scazut la 6.052 de persoane, in primul trimestru al acestui an, de la 8.381 in aceeasi perioada a anului 2006, in pofida aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.