Profitul net al IBM, cea mai mare companie de servicii informatice la nivel mondial, a crescut in primul trimestru cu 8%, la 1,84 miliarde de dolari, ca urmare a avansului vanzarilor de software si servicii pentru computere. Veniturile companiei amer
Profitul net al IBM, cea mai mare companie de servicii informatice la nivel mondial, a crescut in primul trimestru cu 8%, la 1,84 miliarde de dolari, ca urmare a avansului vanzarilor de software si servicii pentru computere. Veniturile companiei americane au crescut in primele trei luni ale anului cu 6,6%, la 22,03 miliarde de dolari, depasind asteptarile analistilor, care anticipau venituri de 21,9 miliarde de dolari.
"Principala ingrijorare semnalata la inceputul primului trimestru a fost nivelul scazut al cheltuielilor pentru servere, dar rezultatele favorabile ale IBM demonstreaza eficienta portofoliului diverisificat de operatiuni", a declarat Sunil Reddy, manager de portofoliu la firma Fifth Third Asset Management, care administreaza active in valoare de 21 miliarde de dolari, inclusiv titluri IBM.
Evolutia descendenta a afacerilor pe piata din Statele Unite a fost contrabalansata de vanzarile ridicate inregistrate in regiunile asiatice si europene, in special in Germania, a spus directorul financiar al companiei, Mark Loughridge, la o conferinta de presa. IBM a alocat anul trecut aproape cinci miliarde de dolari pentru efectuarea a 13 achizitii, care au avut drept obiectiv cresterea vanzarilor de software si servicii, parte a unei strategii de imbunatatire a profitabilitatii companiei. Vanzarile inregistrate la nivelul celor doua divizii de servicii informatice, Global Business Services si Global Technology Services, care au asigurat peste jumatate din vanzarile totale in 2006, au crescut cu 8,7% si, respectiv, 7%, la 4,2 miliarde de dolari si, respectiv, 8,3 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.