Primele doua benzinarii Rompetrol din Franta vor fi inaugurate in a doua saptamana din luna mai, dupa finalizarea alegerilor prezidentiale din Franta, a declarat, ieri, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu.
Potrivit acestuia, inaugurarea celo
Primele doua benzinarii Rompetrol din Franta vor fi inaugurate in a doua saptamana din luna mai, dupa finalizarea alegerilor prezidentiale din Franta, a declarat, ieri, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu.
Potrivit acestuia, inaugurarea celor doua statii va avea loc, cel mai probabil, in a doua saptamana a lunii mai. La finele lunii martie, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, declara, intr-un interviu acordat agentiei NewsIn, ca primele doua benzinarii Rompetrol din Franta vor fi inaugurate intre 17 si 20 aprilie, urmand ca, pana in septembrie, toate benzinariile Dyneff, mai putin cele din mediul rural, sa functioneze sub marca Rompetrol. Patriciu a precizat ca cele doua statii sunt amplasate pe autostrada Toulouse - Narbone, langa Carcasone.
Potrivit acestuia, urmatoarea benzinarie Rompetrol din sudul Frantei va fi cea de la Saint-Etienne, care va fi lansata tot in cursul lunii mai. "Odata cu statia de la Saint-Etienne, vom lansa, in premiera pe piata din sudul Frantei, un nou produs. Este vorba de carburantul ecologic E85, care contine 85% etanol si 15% benzina", a spus Patriciu. Potrivit acestuia, Rompetrol urmareste achizitionarea unei rafinarii in bazinul Marii Mediterane, in Franta sau Italia, care sa alimenteze benzinariile din sudul Frantei, "dar nu numai pe acestea". Grupul Rompetrol a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri consolidata de 5,65 miliarde de dolari, in crestere cu 135% fata de 2005, in urma achizitionarii Dyneff, si un profit operational de 164 milioane de dolari, identic cu cel din 2005. Compania franceza Dyneff a fost achizitionata de Rompetrol la sfarsitul lui 2005 si opereaza o retea de 226 de benzinarii in sudul Frantei si depozite in Spania si Franta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.