Formatia din Timisoara s-a calificat in finala Cupei Romaniei dupa victoria cu 1-0 in fata echipei din Ghencea, care, si dupa acest esec, poate rata in acest an participarea in cupele europene.

Imbatati de sampania care a curs dupa cel
Formatia din Timisoara s-a calificat in finala Cupei Romaniei dupa victoria cu 1-0 in fata echipei din Ghencea, care, si dupa acest esec, poate rata in acest an participarea in cupele europene.

Imbatati de sampania care a curs dupa cele 20 de Cupe ale Romaniei contabilizate in palmares, stelistii nu au mai acordat o prea mare atentie competitiei care ofera intrarea prin culise In Europa. Chiar daca in acest an competitia era varianta de rezerva, ros-albastrii nu s-au trezit din mahmureala nici ieri seara, pierzind, intr-un meci disputat in Giulesti, in fata Politehnicii Timisoara singura lor semifinala disputata in ultimii ani. Singurul gol al meciului a fost reusit in prelungirile primei reprize de australianul McKain, jucatorul pentru care Marian Iancu a facut mai multe vizite la Parchetul General in ancheta transferurilor dupa ce s-a descoperit ca a fost cumparat printr-un off-shore din Cipru. Dupa pauza, Steaua a incercat fara succes sa ameninte poarta timisorenilor, insa fara sa aiba, ca si in prima repriza, macar o ocazie notabila de gol. Ajunsa dupa 15 ani intr-o finala, Poli are nevoie de trofeu pentru a fi sigura de participarea in Cupa UEFA. Este suficienta insa si simpla participare in Finala daca Rapidul invinge Pandurii si se claseaza in campionat pe locul II, cu bilete de Liga Campionilor.

Alba-neagra cu Olaroiu

"Cosmin Olaroiu va ramine pina in vara la Steaua si atunci vom trage linie. Nu se pune problema ca el sa plece. Am vorbit azi (n.r. miercuri) cu el si mi-a zis ca face tot posibilul sa ma ajute. Daca vom iesi pe locul doi, doar nu va fi nebun sa plece. Cred ca daca nu aveam eu putere sa il conving, Olaroiu ar fi plecat dupa acest meci", a declarat Becali inainte de meci, dupa ce surse apropiate antrenorului dezvaluisera ca acesta isi facuse bagajele fara echipamentul Stelei inainte de verdictul meciului de ieri seara. Suporterii Stelei au inceput sa scandeze "Demisia! Demisia!", imediat dupa fluierul final al primei reprize, la scorul de 1-0 pentru Poli Timisoara, in momentul in care Cosmin Olaroiu a trecut prin dreptul galeriei indreptindu-se abatut spre vestiare. Acelasi antrenor reusise anul trecut cele mai bune performante cu Steaua dupa 1989. "Vai de mine! A pierdut Steaua! Nu e o tragedie, tragedie e ca nu am avut nici o ocazie de gol. Nu gasesc nicio explicatie, nu pot sa imi dau seama. Intr-adevar, Steaua e de nerecunoscut. In privinta lui Oli, nu ma intrebati pe mine. Intrebati-l pe el daca isi da demisia", a spus Becali la final.

"Becali, pleaca din Ghencea!"

Anost pe gazon, meciul a fost animat in tribune, huliganii aratindu-si muschii in fata pasivitatii fortelor de ordine. In ciuda numeroaselor scandaluri din ultima vreme, pe gazon s-a aruncat din primul pina in ultimul minut cu petrade, cozi de steaguri, bucati de scaune si tot ceea ce era la un moment dat de prisos in buzunarele fanilor. Una dintre tintele predilecte ale nemultumirii tribunei a fost patronul Stelei, Gigi Becali. Acesta a fost invitat, prin intermediul unui banner, sa plece din Ghencea. Nu a fost uitat nici a doua pasiune a latifundiarului, politica, pe unul dintre afise putindu-se citi: "Nu votam un dictator, nici ala micu', nici eu". Jandarmii au intervenit la finalul meciului, dupa ce suporterii Stelei au ripostat la semnele obscene facute in fata tribunei lor de mai multi simpatizanti ai lui Poli Timisoara, care reusisera sa intre pe teren.

Fanii Stelei au inceput sa arunce cu diferite obiecte inspre cei aproximativ 30 de sustinatori ai lui Poli Timisoara, care reusisera sa patrunda pe teren pina in fata tribunei I, unde erau stelistii, la finalului meciului Poli Timisoara-Steaua, scor 1-0.

Jandarmii au urcat imediat in sectorul galeriei steliste si i-au lovit cu bastoanele pe mai multi fani ai ros-albastrilor, care au ripostat si ei, dar in cele din urma conflictul a fost aplanat.

In cealalta semifinala, se vor intilni in aceasta seara, pe stadionul din Timisoara, acelasi care va gazdui finala, Rapid si Pandurii Tg. Jiu. Meciul va incepe la 20.45 si va fi transmis in direct de Antena 1.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.