Angajatii Petrom din august 2003 pana in prezent vor putea cumpara actiuni din pachetul de 8% destinat salariatilor la privatizare in mod direct, dreptul de proprietate nefiind transmisibil, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de Au
Angajatii Petrom din august 2003 pana in prezent vor putea cumpara actiuni din pachetul de 8% destinat salariatilor la privatizare in mod direct, dreptul de proprietate nefiind transmisibil, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului(AVAS), aflat in dezbatere publica.

Numarul de titluri oferit la vanzare de catre AVAS va fi 4.480.040.486 actiuni si reprezinta 7,99% din capitalul social al Petrom. Potrivit legii de aprobare a Ordonantei de Guvern 55/2003 privind privatizarea Petrom, care a intrat in vigoare la 26 august 2003, un pachet de 8% din actiunile companiei va fi vandut salariatilor la acelasi pret la care titlurile au fost transferate grupului austriac OMV, reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 euro/actiune. La acest pret, salariatii ar urma sa plateasca circa 235 milioane de euro, iar valoarea de piata a pachetului de actiuni este, conform cotatiilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), de circa 800 milioane de euro.

Actiunile, vandute printr-un agent de privatizare
Va nzarea pachetului de 8% din actiuni se va realiza prin intermediul unui agent de privatizare, care va fi selectat de catre AVAS. Pentru vanzarea actiunilor Petrom catre salariati, AVAS va incheia cu Ministerul Administratiei si Internelor (n.r.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.